
Aquests dies tant amb la musa com amb la bruixa hem estat discutint en el bloc i per correu diferents maneres de restaurar una còpia de seguretat sota Leopard (amb i sense Time Machine).
Jo havia estat fent alguna prova i, per a fer una restauració, havia tornat a copiar tot un nou Leopard (erase & install) dins el Macbook i transferit desprès l’usuari des de la còpia de Time Machine de l’iMac. El resultat era un nou sistema complert amb dades d’usuari, aplicacions, documents, etc gairebé perfectament funcionant.
Però hi ha una altra forma en teoria millor de fer-ho.
Quan arrenques un sistema de nou des del DVD original de Leopard pots entrar al menú superior que apareix abans d’instal·lar i, entre d’altres opcions com, per exemple, la del formateig de disc, també hi ha una que permet «la restauració del sistema des d’una còpia backup de Time Machine anterior». Fixeu-vos en la foto de l’entrada.
En James Duncan ha creat un manual, en anglès, on explica l’experiència amb detalls.
FONT: TUAW

Comentaris arxivats
Pedro Marce · 2008-01-28
Només comentar que aquest passat cap de setmana em vaig trobar amb el cas de restaurar el Leopard amb aquesta última opció que comenteu. I tot i que la primera vegada va fallar (és va quedar a un 80%) a la segona va funcionar perfectament.
Ho van comentar en algun lloc que ara no recordo, però aquesta opció també es molt bona per instalacions massives en entorns corporatius, perpares una màquina i restaures la resta amb aquesta còpia.
musa · 2008-01-28
M’encanta això de la pometa :)
Gràcies, Tomàs!
boat · 2009-03-20
ei,
primer de tot dir-vos que fa molt de temps que utilitzo el vostre bloc per estar al corrent de les novetats per el meu macbook i us vull felicitar, una gran web i en català, genial!
m’agradaria saber si restaurant el sistema des del dvd de leopard perdo els programes que tinc instalats actualment (ilife i tal..) nose que li he fet al macbook que em dona un rendiment molt per sota del estandard..
algu em podria ajudar?
merci per endavant!
Tomàs · 2009-03-22
@Boat, benvingut al bloc i gracies per les teves paraules.
Per a re-instal·lar Mac OS X des del DVD original d’Instal·lació has de triar dins «Select a Destination» has de escollir una unitat de destí i, abans de seguir endavant, prémer el botó «options» i escollir l’opció «Archive and Install». D’aquesta manera la instal·lació desarà els teus actuals fitxers de sistema, comptes d’usuari i les teves carpertes que pengen del teu «Home» així com les característiques de connexió a xarxa.
De forma addicional pots restaurar tot un sistema, i les dades d’usuari, des d’una còpia de Time Machine (com s’explica en aquest article i la referència al de’n James Duncam.
En tots els casos és bàsic que tinguis, previ a la re-instal·lació una còpia de seguretat de tot el teu sistema (Time Machine pot valdre)